FIETSEN IN PARIJS

Boek hier uw fietsen of ebikes voor uw verblijf in Maison Paris Bas

Als partner van Maison Paris Bas zijn we vereerd aanwezig te mogen zijn om u fietsen en ebikes te mogen aanbieden tijdens ’s werelds grootste sportevenement.

Hieronder zullen we beschrijven wat de prijzen,  wat de mogelijkheden en wat de voorwaarden zijn. U kunt al fietsen reserveren vanaf 20 januari 2023 via het formulier onderaan deze pagina.

Prijzen fietsverhuur

OnderwerpPrijs per dag (incl btw)Max aantal per dag
Stadsfiets 7 versnellingen€ 20,0040 stuks
E-bike 80 km bereik€ 38,0040 stuks
Dubbele fietstas€ 2,50 20 stuks
Gsm-houder€ 2,5020 stuks
Fietshelm€ 5,00 80 stuks
Fietsstoeltje achterop/voorop€ 5,006 stuks/ 6 stuks
Speciale aanbiedingen
Stadsfiets met tas + gsm-houder voor 4 dagenvan € 100 ,00 voor € 85,00
E-bike met tas + gsm-houder + helmvan € 192,00 voor € 169,00
LET OP:

in Frankrijk geldt een aantal andere verkeersregels voor fietsers (bron: www.anwb.nl):

Fiets:

Helm

 • Kinderen jonger dan 12 jaar moeten een fietshelm dragen. Dit geldt ook voor kinderen achter op de fiets.
 • Als je 18 jaar of ouder bent en een of meer kinderen op de fiets begeleidt die jonger zijn dan 12 jaar, ben je verplicht ervoor te zorgen dat elk van die kinderen een fietshelm draagt.

   

Veiligheidsvest

 • Buiten de bebouwde kom zijn fietsers en hun passagiers in het donker en bij slecht zicht verplicht om een reflecterend veiligheidsvest te dragen.

   

Mobiele telefoon

 • Het is fietsers verboden tijdens het rijden een telefoon vast te houden.

   

Hoofdtelefoon of oortjes

 • Het gebruik van een hoofdtelefoon of oortjes tijdens het fietsen is verboden.

   

Verlichting en overige vereisten

 • Fietsen moeten zijn voorzien van vaste lampen. Voor op de fiets moet het licht de kleur wit of geel hebben en achter op de fiets de kleur rood.
 • De fiets moet achter een rode reflector hebben en gele of oranje reflectoren op de pedalen.
 • Ook moet de fiets zijn voorzien van goed werkende remmen en een goed werkende bel.

   

Passagiers

 • Kinderen jonger dan 5 jaar mogen alleen in een kinderzitje worden vervoerd waarin ze zijn vastgezet met een veiligheidsgordel.
 • Het is verboden personen boven de 14 jaar als passagier op de fiets te vervoeren.

   

Kinderen op de fiets

 • Kinderen tot 8 jaar mogen op de stoep fietsen, mits ze met een gematigde snelheid fietsen en de voetgangers niet hinderen.

   

Aanhanger

 • Het is toegestaan om te rijden met een fiets waaraan een aanhanger is gekoppeld.

   

Fietsen onder invloed

 • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille.

   

Naast elkaar rijden

 • Na zonsondergang is het verboden om naast elkaar te fietsen.
 • Overdag is naast elkaar fietsen alleen toegestaan als hiermee het verkeer niet wordt belemmerd.

   

Rechts inhalen

 • Het is in Frankrijk verboden om een rij stilstaande auto’s bij bijvoorbeeld een stoplicht rechts in te halen.

   

Plaats op de weg

 • Wanneer er een verplicht fietspad (rond blauw bord met witte fiets) aanwezig is, moeten fietsers hiervan gebruikmaken.
 • Wanneer er geen verplicht fietspad aanwezig is, mogen fietsers op de rijbaan (van routes nationales, routes départementales, routes communale etc.) fietsen, tenzij met een verkeersbord wordt aangegeven dat dit verboden is. Op auto(snel)wegen (autoroutes, voies expresses etc.) is fietsen verboden.

   

Rechtsaf bij rood

 • In Parijs staat op sommige kruispunten met verkeerslichten een speciaal driehoekig verkeersbord met een fiets en een pijl erop dat betekent dat fietsers bij rood licht rechtsaf (of rechtdoor) mogen rijden, mits ze voorrang verlenen aan alle andere weggebruikers (vergelijkbaar met het Nederlandse verkeersbord Rechtsaf voor fietsers vrij).

   

Elektrische fiets

 • Voor een standaard elektrische fiets (VAE, Vélo à Assistance Electrique), dat wil zeggen een fiets met trapondersteuning tot 25 km/h die een vermogen heeft van maximaal 250 watt, gelden dezelfde regels als voor een gewone fiets. (Als de fiets een vermogen heeft tussen de 250 watt en 1 kilowatt, wordt de fiets beschouwd als bromfiets.)
 • Het dragen van een fietshelm is alleen verplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar, maar wordt geadviseerd voor fietsers van 12 jaar en ouder.
 • Elektrische fietsen (VAE’s) moeten waar mogelijk op het fietspad rijden.

Voorwaarden fietsverhuur

 1. Afhalen van de fietsen gebeurt in de ochtenden en retourneren in de avond. Tijden nog nader te bepalen te zijner tijd.
 2. Alle fietsen worden voorzien van een extra kettingslot om de fietsen aan elkaar vast te zetten of aan een vast punt, en indien mogelijk in een (bewaakte) fietsenstalling.
 3. Voor de huur van een stadsfiets geldt een borg voor schade aan de fiets van € 100,00 en voor schade aan de e-bike een borg van € 150,00, te voldoen bij ophalen van de fiets(en) [contant/pin/creditcard]
 4. Bij diefstal van een stadsfiets geldt een schadevergoeding van € 650,00 incl. btw en bij diefstal van een e-bike geldt een schadevergoeding van € 1850,00 incl. btw.
 5. Fietsen mogen al vooruit geboekt worden door gasten van het hotel vanaf 20 januari 2023.
 6. Betaling van de huur van de fietsen na vooruitboeking geschiedt per betaallink die per mail toegestuurd wordt in januari 2024. Aanbetaling van 50% in januari 2024 en op 2 april 2024 de andere 50% met een nieuwe betaallink, die wij u dan zullen toesturen.
 7. Huur , indien nog fietsen beschikbaar zijn, ter plekke kan betaald worden met contant/tikkie/pin/creditcard.
Laat dit veld blanco
-Bij het ophalen van de huurfietsen wordt een borg voor schade aan de fiets betaald: stadsfiets € 100,- per stuk / e-bike € 150,- per stuk. -Fietsen dienen altijd met het gewone ringslot alsmede met het extra slot aan elkaar en/of aan een vast object in de openbare ruimte en waar mogelijk in een fietsenstalling. -Bij diefstal van de huurfietsen wordt een vergoeding berekend van € 650,00 voor een stadsfiets en € 1850,00 voor een e-bike.