TOUR DU ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit

Tour du ALS

Tour du ALS is een evenement op en rond de Mont Ventoux in de Provence waar fietsers, hardlopers en wandelaars geld bijeen brengen om zodoende een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de oorzaak van ALS. Dit met als doel een mogelijkheid te scheppen om medicijnen en/of een behandelmethode te ontwikkelen om de vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden. Op één dag gaan we, vanaf 2012 ieder jaar weer, een ongekende uitdaging aan die bijna onmogelijk lijkt. Bijna…., want toch lukt het velen telkens weer hun grenzen te verleggen en toch te volharden in de sportieve strijd.

Vanaf 2019 bestaat er ook een editie in Nederland: Toer voor ALS.

Omdat 2RIDE.nl bewondering heeft voor de deelnemers, het bestuur en alle vrijwilligers die zo hard meestrijden met de ALS-patiënten, ondersteunt 2RIDE.nl dit doel op verschillende manieren:
1  Onze bus is aan de achterzijde bestickerd met een foto van deelnemers;
2  Gedurende het hele jaar voorziet 2RIDE.nl ALS-patiënten van diverse speciale tandems om in beweging te blijven en om zich voor te bereiden op een deelname aan de Tour du ALS;
3  In aanloop naar, tijdens en na afloop van de Tour du ALS zorgt 2RIDE.nl voor het transport van en onderhoud aan de “patiënten-fietsen”;
4  2RIDE.nl stelt de organisatie van Tour du ALS een deel van de opslagruimte beschikbaar voor de opslag van “tour-materialen”.

Verder heeft Sjors, eigenaar van 2RIDE.nl, de groep ALS Vrienden fietsen opgericht, met als doel om zoveel mogelijk liefhebbers van de sportieve fiets, met enige regelmaat samen te laten fietsen.  

Samen fietsen maakt meer vrienden maar geeft vooral nog meer aandacht aan ALS en onze gezamenlijke strijd daartegen.
Ook een keer meefietsen? Kijk op Facebook voor onze volgende tocht/evenement.